Szocpol lakásépítésre?

2014. Sze. 11.

Szocpol lakásépítésre?

Új lakás vásárlására vagy építésére a nemrég életbe lépett Otthonteremtési támogatás keretében akár vissza nem térítendő kedvezményt kérhet. Ennek szigorú feltételei vannak, viszont a jó hír, hogy hosszú idő után ismét igényelhető ez a kedvezmény.

Lakásépítési,- vásárlási támogatás mértéke

  • A támogatás mértéke két gyermek esetén 800 ezer forinttól 1,5 millió forintig terjedhet, három gyereknél már 1,2 és 2 millió forint igényelhető, négy vagy több gyerek esetén 1,6 millió és 2,5 millió forint kérhető. Ezek az összegek B energiakategóriájú ingatlanokra vonatkoznak, A energiaosztályú ingatlan esetén 1,1, A+ esetén 1,2, passzív ház építése esetén 1,3 szorzót kell alkalmazni.
  • Építés esetén az építési engedély, új lakás vásárlása esetén pedig a használatbavételi engedély 2010. január 1-e utáni kibocsátású kell legyen.
  • A négyzetméterár is fontos, a lakás teljes nettó alapterületére számított, egy négyzetméterre jutó vételár nem haladja meg a 300 000 Ft-ot, alacsony energiafogyasztású lakás esetében a 350 000 Ft-ot.
  • Gyermeknek számítanak a 0-16 éves között lévő kiskorú gyermekek, valamint a 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanuló gyermek. Számítanak a meglévő, nevelt, örökbefogadott, illetve a korábban már említett, tervezett gyermekek is.

Szocpol kalkulátor

Hitelre van szüksége a támogatás, és az önerő mellett? Használja kalkulátorunk! Adja meg a felvenni kívánt összeget és hozzá a tervezett futamidő nagyságát, és azonnal láthatja az aktuális, legkedvezőbb ajánlatokat!

Családosok, fiatal házasok, a saját lakás már nem álom! Vegye igénybe az Önnek járó támogatást! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!