Építési hitelek feltételei

2011. feb. 10.
Építési hitelek feltételei

Az építési hitelt két legfőbb formában találjuk meg a piacon: államilag támogatott, valamint piaci kamatozásúként. Az építési hitelt új lakás építésére, emeletráépítésre, padlás(tetőtér) beépítésére – amennyiben új, önálló lakás kialakítása történik-, valamint társasház vagy
többlakásos építkezésre lehet igényelni.
Állami támogatás a futamidő első 20 évére adható, Forint (HUF) alapú hitel, így nem kell árfolyamkockázattal számolnia.

Az építési hitel feltételei:

  • Nagykorú, cselekvőképes személy igényelheti.
  • Jogerős építési engedély, műszaki tervdokumentáció, valamint a kivitelező által készített költségvetést kell csatolni.
  • A kölcsön összege a fedezetként bevont ingatlan értékének maximum 75 %-a lehet.
  • Futamideje maximum 35 év, állami támogatás igénybevétele esetén az első 20 év a támogatott, ezután átalakul piaci kamatozású hitellé.
  • A költségvetés 70%-ról számlát kell benyújtani. Amennyiben a költségek magasabbak, úgy a megnövekedett kiadás 70%-át kell igazolni.
  • Államilag támogatott hitelek esetében a hitelösszeg Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12,5 millió forint, egyéb helyeken 10 millió forint.

Miben különbözik a piaci kamatozású építési hiteltől az állami?

A támogatás miatt jóval szigorúbb feltételeknek kell megfelelnie. A fentebb leírt feltételek többsége nem  vonatkozik a piaci kamatozású hitelekre. Vagyis nincs megkötés az helyre, valamint az igényelhető összeg sincs maximalizálva, csak a fedezet a mérvadó.

Miért hasznos Önnek az építési hitelkalkulátor használata?

Az építési hitelkalkulátorok célja, hogy ki tudja számolni, várhatóan mekkora törlesztő részletekkel kell számolnia – a kölcsön összege és a futamidő függvényében- építési hitel felvétele esetén. Az összetettebb kalkulátort konkrét ajánlatkérésre is használhatja, így akár egy napon belül a legfrissebb, legaktuálisabb ajánlatokat megkaphatja. Ezen kívül hitelképesség vizsgálatát is kérheti, amely által szembesül a ténnyel, vagyis, hogy mekkora összeget vehet fel/kaphat. Hátrányként talán azt lehet felróni, hogy nem személyes. Így bármi kérdés, gond felmerülése esetén külön kell egyeztetni, kapcsolatot felvenni.

Amennyiben nem tudja, hogy jogosult-e  kamattámogatott hitelt felvenni, Ajánlatkérés gombra kattintva előhívhatja az űrlapot, amelynek segítségével hitelszakértőnk utánanéz lehetőségeinek és 12 órán belül megkeresi Önt az ajánlatokkal.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!