Építési hitel kalkulátor

2011. jan. 20.
Építési hitel kalkulátor

Az építési hitel kalkulátor használatával kiszámolhatja várható törlesztő részletei nagyságát. A kalkulátornak a futamidő nagyságát, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegét kell megadni. Ez által azonnal megkapja építési hitelének törlesztő részletének nagyságát.

Több funkcióra is alkalmazható a kalkulátor?

Igen, a kalkulátort több célra is használhatja. A törlesztő részleteket összehasonlíthatja, így az Önnek legkedvezőbb konstrukciót tudja igénybe venni. Építési hitel igénylésénél érdemes hitel előminősítést kérni, amellyel megtudja azt is, hogy mekkora hitel összeg felvételére jogosult, illetve kaphat-e hitelt.

Milyen célra igényelhet építési hitelt?

Az építési hitelt több célra lehet igényelni. Új lakóház építésére, társasház építésére, emeletráépítésre, de akár tetőtér beépítésre is fordítható. Az utóbbi esetében feltétel, hogy önálló lakást hozzanak létre.

Az építési hitel feltételei:

A kölcsön ingatlan alapú, a maximálisan felvehető összeg a fedezetként bevont ingatlan 75%-a lehet. Számlabenyújtási kötelezettség van, amely a teljes költségvetés 70%-ára vonatkozik, de ez az arány bankonként változó. Amennyiben a számlák magasabbak, mint a tervezett, akkor a megnövekedett kiadásokról kell bemutatni a számlát.
Az építési hitel maximum futamideje 35 év.
A kölcsönnek erre a fajtájára igényelhető állami kamattámogatás, amely az első 20 évben vehető igénybe. Mind a piaci kamatozású, mind pedig az államilag támogatott építési hitelt forint (HUF) alapon lehet igényelni, így elkerülhető az árfolyamkockázat. A piaci kamatozású hiteleknél a kamat kamatperiódusonként (1-12 hó) változik, ezért ez bizonytalanságot okozhat.
Az államilag támogatott építési hitelnél maximalizálták a felvehető kölcsön összegét, elhelyezkedéstől függően: Budapesten és megyei jogú városban 12.5 millió Forint, az előbbieken kívül pedig 10 millió Forint a maximálisan igényelhető támogatott hitel.

Az igényléshez szükséges a költségvetésen kívül jogerős építési engedély, műszaki tervdokumentáció. A KHR, régebbi nevén BAR listán szereplő igénylőknek passzív státusz esetén van lehetőségük építési hitelt igényelni, attól függően, hogy az általuk választott konstrukció lehetővé teszi-e (ez bankonként változik). Az aktív státusz kizáró ok, bár ma már némely pénzintézet kínál arra lehetőséget, hogy ők is hozzájuthassanak a hitelhez. Ennek feltétele, hogy bevonjanak a hitelügyletbe egy olyan embert, aki nem szerepel -semmilyen státuszban- a listán.

Építési hitellel kapcsolatos kérdéseivel forduljon hitelszakértőnkhöz. Az Ajánlatkérés gombra kattintva érheti el.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!