Építési hitel – amit érdemes tudni még a kérelmezés előtt

2014. nov. 07.
Építési hitel – amit érdemes tudni még a  kérelmezés előtt

Az építési hitel azoknak jelent megoldást, akik új házat szeretnének építeni, de ehhez nincs meg a szükséges pénzük és ezért kölcsönre van szükségük. Mit kell tudni az építési hitel kérelmezése előtt?

  • Az építési hitel esetében a minimálisan és a maximálisan kérelmezhető kölcsön összege bankonként változhat. Alap esetben minimum 500 ezer, 1 millió forintot lehet kérelmezni, az építési hitel nagysága azonban az ingatlanfedezet alapján kerül kiszámításra. Vagyis attól függ, hogy mennyi pénzt kaphatunk, hogy mekkora a biztosítékként felajánlott ingatlan piaci értéke.
  • Az építési hitel összegének megállapításakor a bank nem csak az ingatlanfedezetet veszi figyelembe, a jövedelem nagysága is lényeges. Minél magasabb a havi jövedelme, annál nagyobb hitelösszeget kérelmezhet.
  • Az építési hitel futamideje akár több évtized is lehet. Ennek köszönhetően ha több millió forintra van szükségünk ahhoz, hogy új házat építsünk, akkor a futamidő kitolható, így a havi törlesztőrészletek alacsonyabbak lesznek és a törlesztés problémamentes lehet.
  • Támogatott építési hitel is van a bankok kínálatában, érdemes utánajárni, hogy Ön jogosult-e a támogatott hitel kérelmezésére, mivel ez egy csökkentett költségű hitel lehetőség. Ez azt jelenti, hogy kedvezőbb feltételek mellett, alacsonyabb kamatokkal kerül kibocsájtásra a támogatott építési hitel.
  • Az építési hitel folyósítása akár szakaszosan is történhet. Az adós ilyenkor nem egy összegben kapja meg a kérelmezett hitelt, hanem a bank meghatározott időszakonként folyósítja a hitel összegének előre meghatározott százalékát.
  • Az önerő ebben az esetben is elvárt, ha csak nem vonunk be kiegészítő fedezetet, ami akár egy másik telek, vagy ingatlan is lehet.

Az építési hitel is elérhető számtalan banknál, vagyis a pénzintézetek versenyeznek az ügyfelekért. Így fontos, hogy az építési hitel kiválasztása előtt a hitelkalkulátor segítségével nézze át az ajánlatokat, hiszen akadnak előnyös lehetőségek!

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és ezt követően segítünk Önnek az építési hitel lehetőségek közül választani.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!